Mob: Øvelser

Forrige, hhv. Næste undervisningsform.
Tilbage til Undervisningsform
Tilbage til Spisesedler


Til øvelserne har du muligheden for selv at regne Mob-opgaver. Under øvelserne har du en 'instruktor', der kan hjælpe dig, hvis du kører fast i en opgave. Instruktoren kan også fortælle, om dine løsninger er rigtige.

En instruktor er en studerende, der har været gennem Mob eller tilsvarende. Hvis du klarer dig godt i Mob, kan du søge et instruktorat allerede næste år.

Øvelser foregår i Mob-klasser, hvor en Mob-klasse består af tre Mob-grupper, der hver består af ca. 8 studerende. Prøv at holde sammen på din Mob-gruppe studiet igennem: Ensomhed er et problem for mange studerende.

Øvelser varer to timer. Ved øvelsens start udleverer instruktoren en 'spiseseddel' til hver studerende. Spisesedlen indeholder en række opgaver på forsiden og en række hjemmeopgaver på bagsiden.

Til øvelserne er det meningen, at hver gruppe sætter to borde sammen og så sidder rundt om dem og løser opgaverne på spisesedlens forside. Det kan man gøre så fælles eller individuelt, som man nu synes. Men instruktoren har ikke tid til at løbe rundt og svare på samme spørgsmål fra hver enkelt studerende, så hvis du kører fast i en opgave, så spørg først i gruppen. Sørg også for, at I er nogenlunde enige om svaret på en opgave, inden instruktoren checker.

Mange har i tidens løb bedt om at få spisesedler og vejledende løsninger på nettet. Men spisesedlerne er beregnet til øvelser, hvor der er en instruktor til at samle op. Mange opgaver på spisesedlerne indeholder fælder. Når og hvis du falder i en fælde, er det en god lejlighed for at få en god forklaring af instruktoren.

Klaus Grue, GRD-2004-08-14